Skip to Content

WIE WORDT DE BESTE MOSSELHOBBYKOK VAN BELGIË?


Yerseke, 2 augustus 2013

Belgen zijn verzot op mosselen, dat weet iedereen. Tweederde van de Zeeuwse oogst wordt naar België geëxporteerd. Belgen eten mosselen meestal in de traditionele combinatie met friet of brood. Maar er zijn nog veel meer variaties mogelijk om mosselen te bereiden. Daarom organiseert het Mosselkantoor een Mosselkookwedstrijd voor hobbykoks. Na de succesvolle wedstrijd van afgelopen vorig jaar, wordt dit jaar opnieuw op zoek gegaan naar de beste Belgische Mosselhobbykok van het jaar.

In het kader van de Mosselweek (van 23 tot 29 september) doet het Mosselkantoor in Yerseke, de bakermat van de Zeeuwse mosselen, een oproep naar Belgische hobbykoks om met hun lekkerste en vooral origineelste mosselrecept voor de dag te komen.

Wie wordt de Beste Mosselhobbykok van België?
Op www.facebook.com/mosselenkunnenaltijd of via mosselen@rca.be kan elke hobbykok zich tot 15 september inschrijven voor de wedstrijd Beste Mosselhobbykok van België.
Inschrijven werkt eenvoudig: een origineel mosselrecept bedenken (en bijbehorende foto) uploaden of mailen, ingrediëntenlijst toevoegen en de bereidingswijze omschrijven. Een professionele jury onder leiding van Johan Engelen bepaalt welke hobbykoks mogen deelnemen aan het finale kookevent dat plaatsvindt op woensdag 25 september in de Miele Kookstudio. Christine Fijnaut van het Mosselkantoor: “De winnaar gaat niet alleen met de hoogste eer lopen, we voorzien ook een mooi culinair prijzenpakket!”

Ongeveer zes op de tien mosseleters experimenteren graag met producten en recepten. De traditionele mosselpot blijft populair – 84% eet mosselen met mosselgroenten (uien, selder) en frietjes – maar twee derde hiervan wil graag ook andere bereidingen proberen (bv. wokken). Hobbykoks worden uitgedaagd om te variëren met mosselrecepten die eenvoudig en snel klaar te maken zijn, want mosselen eten wordt algemeen geassocieerd met lekker én makkelijk.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, tel. + 31 (0)6 1993 5009
cfijnaut@mosselkantoor.nl