Verken deze zomer de Mossel & Oester boulevard in Yerseke

Verken deze zomer de Mossel & Oester boulevard in Yerseke

Proef en beleef de Zeeuwse mossel- en oestercultuur met tal van gezinsactiviteiten

Deze zomer verandert het Zeeuwse vissersdorp Yerseke in een Mossel & Oester boulevard. Van 14 juli tot 29 september kan je er de Zeeuwse mossel- en oestercultuur proeven en beleven, met tal van activiteiten op maat van het hele gezin. Van zelf mosselen vissen op de Oosterschelde tot een rondleiding langs de historische oesterputten en proeven van de Zeeuwse lekkernijen bij de verschillende foodtrucks.

De Mossel & Oester boulevard geeft je een unieke inkijk in de mossel- en oestercultuur van Yerseke. De hele zomer staan er diverse activiteiten op het programma: mosselen vissen op de Oosterschelde met een van de speciale rondvaartboten, rondleidingen langs de historische oesterputten, wandelen langs de vissersboten in de havens, scootertochten onder leiding van een gids en uiteraard genieten van de Zeeuwse mosselen en oesters bij de vele restaurants en terrassen. Ook de winkeliers in het Zeeuwse dorp bieden de zomermaanden iets extra’s voor de bezoekers.

Elke woensdag is het bovendien Mosseldag met extra activiteiten, variërend van een culinaire wandeling, speurtochten voor kinderen, optredens van kunstenaars en artiesten tot het kampioenschap krabbetjes vissen. Op de Mossel & Oester boulevard is er dan livemuziek en staan er kraampjes en foodtrucks. De Mossel & Oester boulevard is een initiatief van de schelpdierensector, het Nederlands Mosselbureau, de gemeente Reimerswaal, de Provincie Zeeland en (horeca)ondernemers uit Yerseke. Voor meer info en het programma, zie ook mosselboulevard.nl.

Voor meer info

• Nederlands Mosselbureau I Tilly Sintnicolaas I Tel. +31 6 46 61 10 99 I info@mosselbureau.nl I mosselen.nl

• RCA I Yannick Speelmans I Tel. +32 497 66 08 86 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be