Sergio smult van Zeeuwse mosselen in Gent

Gentenaren verorberen 600 porties mosselen

Gratis heerlijke Zeeuwse mosselen proeven tijdens de Nationale Mosselweek: dat liet entertainer Sergio zich geen twee keer zeggen. Aan de zijde van chef Toon De Bock van Jean Sur Mer trakteerde hij honderden Gentenaren op een Spaans mosselgerechtje.

Sergio: “Een Belg kan niet zonder zijn mosselen. Ik ook niet. En na het proeven van de Spaanse bereiding al helemaal niet meer. Ik ben niet zo’n keukenprins, maar aan een mosselpot durf ik me wel te wagen. Dat kan nu eens écht iedereen op tafel zetten.”

Dat het ook de Gentenaren smaakte, was duidelijk aan de snelheid waarmee de Zeeuwse mosselen, klaargemaakt op Spaanse wijze, opgesmuld werden. In amper 4 uur tijd vlogen liefst 600 porties de deur uit. Met maar één conclusie: “Mmmm… lekker!”

Wil jij ook nog Zeeuwse mosselen komen proeven? Dat kan! We toeren nog een hele week met onze mosseltruck. Je bent steeds welkom van 12u00 tot 16u:

  • 28 september: Hendrikaplein in Nieuwpoort, met Umesh Vangaver
  • 29 september: Place Saint Aubain in Namen, met Sophie Moens
  • 30 september: Grote Markt in Hasselt, met Eline De Munck

Smakelijke groeten,

Het Nederlands Mosselbureau

Meer info: www.mosselbureau.nl www.mosselen.nl

Facebook: mosselen kunnen altijd

ENKEL VOOR DE PERS:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sigrid Vanspauwen:
sigrid.vanspauwen@rca.be
+32(0)496 046 398

receptenboekjenationalemosselweek2016.pdf

PDF 12 MB

Share