PERSUITNODIGING: ZONDAG 6 OKTOBER • 13 UUR • ANTWERPEN

Schuif aan de Langste Mosseltafel van België aan

Breek het record van 2017 en steun mee het goede doel


Fan van mosselen? Kruip dan uit je schelp en reserveer voor 5 euro je zitje aan de Langste Mosseltafel van België. Die staat op zondag 6 oktober opgesteld in Park Spoor Noord in Antwerpen en heet maar liefst 550 mosselliefhebbers welkom. Met deze smakelijke actie wil het Nederlands Mosselbureau het record van 2017 verbeteren.

Story image

Omdat Belgen echte mosselliefhebbers zijn – ons land is met circa 65 miljoen kilo Zeeuwse mosselen de belangrijkste afzetmarkt – nodigt de Zeeuwse mosselsector 550 Belgen uit aan de Langste Mosseltafel. Deze tafel, 175 meter lang, zal op zondag 6 oktober opgesteld staan in de shelter van Park Spoor Noord in Antwerpen.

Het Nederlands Mosselbureau hoopt zo het record van 2017 te verbeteren: toen smulden 500 Belgen van maar liefst 660 kg Zeeuwse mosselen aan een 150 meter lange tafel. Voetbalcommentator én grote mosselfan Johan Boskamp zal alvast van de partij zijn, net zoals radiopresentator Sven Ornelis. De opbrengst van het event (deelnemers betalen een symbolische 5 euro om aan te schuiven aan de Langste Mosseltafel, inclusief drankje) gaat integraal naar Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen die strijdt tegen prostaatkanker. Vanaf 13.30 uur worden de mosselen opgediend. Bedoeling is om alle 550 tafelgasten binnen het halfuur een mosselpan te serveren.

PROGRAMMA

11.30 – 12.30 uur         registratie

13.00 uur                      aanschuiven aan Langste Mosseltafel van België

13.30 uur                      serveren van de mosselen

                                       & officieel startschot nationale Mosselweek

16.00 uur                      einde event

INFO
Voor meer info over de Langste Mosseltafel:
www.mosselen.nl/nl/langstemosseltafel

Het Nederlands Mosselbureau reserveert ook graag een plaats voor journalisten. Graag een seintje dan bij Yannick Speelmans van RCA, op het nummer
0497 66 08 86 of via mail naar yannick.speelmans@rca.be.