Persuitnodiging: Start nieuwe seizoen Zeeuwse bodemcultuurmosselen

Woensdag 7 juli 2022 • 10.30 uur - 14.00 uur • Yerseke

Op 7 juli start het grote seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Traditioneel kijken de Belgen maar ook steeds meer Nederlanders elk jaar uit naar de nieuwe oogst. Het Nederlands Mosselbureau nodigt u van harte uit om op woensdag 7 juli de eerste Zeeuwse bodemcultuurmosselen mee op te vissen en te proeven.

Vanaf een mosselkotter op de Oosterschelde vertrekt aansluitend een eerste zak mosselen per transportdrone naar Zeebrugge voor de opening van het nieuwe pop-up mosselrestaurant van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker.

Tijdens de vaartocht op de Oosterschelde legt Addy Risseeuw – voorman van de mosselkwekers – u graag alles uit over de laatste ontwikkelingen van de mosselsector, waaronder de uitbreiding van de mosselkweek in de Voordelta en de afspraken met milieuorganisaties in de Waddenzee. Uiteraard kijken we terug op het afgelopen seizoen en blikken we vooruit naar het nieuwe.

Terug aangekomen op de kade vindt de ludieke opening plaats van de eerste mosselautomaat in Nederland, in aanwezigheid van mosselliefhebber en TV-persoonlijkheid Jan Boskamp. Mosselkweker Jos Steketee geeft toelichting bij de nieuwe mosselautomaat.

Aansluitend serveert de Zeeuwse topchef Wouter Kik (Restaurant Codium in Goes) op het ponton van De Oesterij een speciaal gerecht met de eerste Zeeuwse bodemcultuurmosselen en mosselen à la De Oesterij. ​

Locatie ontvangst: Aan boord YE 100, steiger Meerpaalweg, Yerseke

PROGRAMMA

  • 10.30 u ​ ​ ​ Ontvangst op ponton aan boord YE 100, haven Yerseke
  • 10.45 u ​ ​ ​ Afvaart YE 100 naar mosselperceelen welkom door Tilly Sintnicolaas, Nederlands Mosselbureau
  • 10.50 u ​ ​ Nieuws uit de mosselsector en verwachtingen nieuwe seizoen door Addy Risseeuw, secretaris Producentenorganisatie Mosselcultuur
  • 11.30 u ​ ​ ​ Opvissen van de nieuwe oogst Zeeuwse bodemcultuurmossel
  • 11.45 u ​ ​ ​ Vertrek transportdrone met nieuwe oogst Zeeuwse bodemcultuurmosselen naar pop-up restaurant van Sergio Herman en Syrco Bakker
  • 12.00 u ​ ​ ​ Terug in haven
  • 12.15 u ​ ​ Opening mosselautomaat Yerseke, in aanwezigheid van Jan Boskamp (voetbalanalist)
  • 12.30 u ​  ​ Mossellunch op ponton van De Oesterij en showcooking door Zeeuwse chef Wouter Kik
  • 14.00 u ​ ​ ​ Einde

Coronaproof
Uiteraard houden wij rekening met de coronamaatregelen. De hele bijeenkomst is bovendien in de openlucht.

ANTWOORD
Graag een seintje bij Yannick Speelmans van RCA (tel. +32 497 66 08 86, mail [email protected]).

O ​ Ja, ik kom naar de start van het seizoen Zeeuwse bodemcultuurmosselen in Yerseke.

O ​ Nee, ik kan er niet bij zijn maar ontvang graag alle persinfo.

MEER INFO
Contacteer Yannick Speelmans van RCA, telefonisch op het nummer +32 497 66 08 86 of via mail naar [email protected]. Je kan ook terecht bij Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau: mobiel +31 6 466 11 099, mail [email protected].