Skip to Content

Nieuwe oogst Zeeuwse mosselen weer volop verkrijgbaar

Mosselseizoen start veelbelovend

Yerseke, 8 juli 2015

Vandaag start het mosselseizoen met nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. De mosselsector is erg tevreden over de kwaliteit en het fraaie vleesgewicht die de mossel in de schelp bevat.

De sector is opgetogen dat het seizoen weer van start gaat en de consument weer kan genieten van een heerlijk pannetje met nieuwe oogst. De proefmonsters die vorige week van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat.

De mosselen kennen een goede kwaliteit en hebben de overheerlijke zilte smaak die deze lekkernij zo bijzonder maakt. “De smaak is uitstekend en de mosselen zijn wat groter van stuk en goed van vis”, zegt Nico van Zantvoort, Veilingmeester van de Nederlandse Mosselveiling.

 

 

 

Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De hoeveelheid oogstbare mosselen is in de eerste maanden van het seizoen gering. Pas later in het mosselseizoen (van juli tot april) zal blijken welke hoeveelheid beschikbaar is.

Het pannetje Zeeuwse mosselen blijft een populair gerecht. De komende weken gaan miljoenen kilo’s mosselen naar de Belgische markt, waar de mossel verankerd is in de eetcultuur. In Nederland is er jaarlijks een lichte stijging in afzet. In beide landen voert de mosselsector een promotiecampagne om de consument te inspireren mosselen vaker op het menu te zetten.

 

 

 

 

De Zeeuwse mosselkwekers vissen nu hun mosselen van de percelen om ze vervolgens naar de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke te brengen. Vanaf morgen is de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem verkrijgbaar bij visspecialist, supermarkt en restaurant.

__________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, Het Nederlands Mosselbureau cfijnaut@mosselbureau.nl,   tel. + 31 (0)6 1993 5009.

RCA PR

Yannick Speelmans  Tel.: +32 (0)497 66 08 86

E-mail: yannick.speelmans@rca.be