Skip to Content

Nationale Mosselweek afgesloten met kookdemonstratie van Chef Guus van Restaurant Asparaguus op het Molenpoortplein in Hasselt.

Hasselt-Yerseke, 25 september 2015 - Heel wat kijklustigen vanmiddag aan het Hasseltse Molenpoortplein. Chef Guus Coppens van Asparaguus bereidde er namelijk zijn gerechtje met Zeeuwse mosselen. Dit naar aanleiding van de Nationale Mosselweek, waarbij 5 Vlaamse steden bezocht werden met een historische mosseltruck.

Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau een ‘Nationale Mosselweek’. De mosselweek die vanmiddag in Hasselt feestelijk werd afgesloten, was letterlijk en figuurlijk een smakelijke editie: Winnaar en Asparaguuschef Guus Coppens van Mijn Pop-Uprestaurant bereidde er heerlijke Zeeuwe mosselen op Thaise wijze. Daarnaast genoten voorbijgangers ook van mosselen klaargemaakt volgens een Provençaalse bereiding.

Christine Fijnhaut van het Mosselbureau: “Belgen zijn al eeuwenlang verzot op mosselen, en daar zijn wij als mosselsector enorm fier op, zoals we deze week laten zien. Tegelijk willen we hen nog meer de culinaire mogelijkheden van mosselen laten ontdekken. Zoals de chefs hebben getoond, moet je het niet te ver gaan zoeken. Je kan met mosselen in allerlei soorten gerechten alle kanten uit, in soep, als voor- of hoofdgerecht, gekookt, gewokt of gebakken: makkelijk, gezond én superlekker.”

Om die boodschap kracht bij te zetten, toerde een mosseltruck een hele week door Vlaanderen, waarbij bekende chefs het publiek trakteerden op niet-alledaagse bereidingswijzen. De afgelopen vijf dagen was het smullen in achtereenvolgens Antwerpen, Gent, Kortrijk, Leuven en Hasselt. Na de chefs Gilles Joyes, Guy Vantoortelboom en BV’s Ellen Petri en Joke van de Velde was vandaag chef Guus Coppens aan de beurt om voor de traditionele mosselen ‘een nieuw jasje’ te bedenken.

Chef Guus Coppens: “Mosselen zijn erg dankbaar om mee te werken. Je kan er zo veel richtingen mee uit. Een warme of koude bereiding, in een soep of in een pasta, met frietjes of met brood, … ze passen bij bijna alles. Ik koos vandaag voor Zeeuwe mosselen klaargemaakt op Thaise wijze. Zoals je ziet een verrassende, maar smakelijke combinatie!”

Ben je een grote liefhebber van mosselen en je wil daar wel iets mee sparen? Dan kan je vanaf nu meedoen aan de spaaractie. Download je spaarkaart op www.ikhouvanmosselen.be en verzamel streepjescodes met elk gekocht pak mosselen. Zo spaar je snel voor tal van leuke geschenken.

Smakelijke groeten,

 

 

Het Nederlands Mosselbureau

 

Meer informatie:

Christine Fijnaut (Nederlands Mosselbureau): cfijnaut@mosselbureau.nl, tel.: +31 6 199 35 009.

Yannick Speelmans (RCA pr): yannick.speelmans@rca.be, tel.: +32 497 66 08 86 of

www.mosselbureau.nl

ww.mosselen.nl

www.facebook.com/mosselenkunnenaltijd