Skip to Content

Leuvenaren genieten van 650 porties mosselen

Chef Guy Vantoortelboorn verrast Leuven met bijzonder mosselgerecht

Gratis heerlijke Zeeuwse mosselen proeven tijdens de nationale mosselweek: dat lieten de Leuvenaren zich geen twee keer zeggen. In kader van de Nationale Mosselweek konden ze vanmiddag smullen van Zeeuwse mosselen bereid op Spaanse wijze, alsook ook van een bijzonder wokgerechtje uit de hand van chef Guy Vantoortelboom van restaurant de Kokoon.

“Mosselen in de wok, het is eens wat anders”, zegt chef Guy. “De combinatie met pijpajuin, kerrie, room, bladpeterselie, erwten, tomaat, look, ui en selder raad ik iedereen aan om eens te proberen. Echt lekker en smaakvol!”

Dat het de Leuvenaren smaakte, was ook duidelijk aan de snelheid waarmee de mosselen opgesmuld werden. In amper twee uur tijd vlogen liefst 650 porties de deur uit. Met maar één conclusie: “Hmmmm… lekker”

Wil jij ook nog Zeeuwse mosselen komen proeven? Dat kan! We toeren morgen, 25 september, met onze mosseltruck naar het Molenpoortplein in Hasselt. Daar kan je genieten van een heerlijk mosselgerechtje bedacht en klaargemaakt door Asparaguus-chef Guus Coppens, winnaar van ‘Mijn Pop-Uprestaurant’. Je bent welkom van 12u30 tot 15u.

Ben je een grote liefhebber van mosselen en je wil daar wel iets mee sparen? Dan kan je vanaf nu meedoen aan de spaaractie. Download je spaarkaart op www.ikhouvanmosselen.be en verzamel streepjescodes met elk gekocht pak mosselen. Zo spaar je snel voor tal van leuke geschenken.

Smakelijke groeten,

 

 

Het Nederlands Mosselbureau

Meer info: www.mosselbureau.nl www.mosselen.nl

www.facebook.com/mosselenkunnenaltijd

ENKEL VOOR DE PERS:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, Het Nederlands Mosselbureau: cfijnaut@mosselbureau.nl, tel. + 31 (0)6 1993 5009.

Of via RCA pr Yannick Speelmans: yannick.speelmans@rca.be, telefonisch: +32 497 66 08 86