Skip to Content

Kortrijkenaren smullen van 500 porties mosselen

Chef Gilles Joyes verrast Kortrijk met bijzondere mosselgerechtjes

Gratis heerlijke Zeeuwse mosselen proeven tijdens de nationale mosselweek: dat lieten Kortrijkenaren zich geen twee keer zeggen. In kader van de Nationale Mosselweek konden ze vanmiddag smullen van twee bijzondere mosselgerechtjes én Bretoense mosselen, gemaakt door chef Gilles Joyes van restaurant Marcus.

“Dat Belgen verzot zijn op mosselen is duidelijk”, zegt chef Gilles. “Naast de Bretoense mosselen, heb ik zowel een warm als koud hapje uitgewerkt om aan te tonen dat je heel gevarieerd aan de slag kunt met mosselen. Mensen konden zo genieten van een eitje gegaard op hoge temperatuur met luchtige aardappel en mossel of van m'hamsa couscous, jus van citroengras en koriander met gemarineerde mosseltjes en groene kruidenmosterd.”

Dat het de Kortrijkenaren smaakte, was ook duidelijk aan de snelheid waarmee de Zeeuwse mosselen opgesmuld werden. In amper twee uur tijd vlogen liefst 500 porties de deur uit. Met maar één conclusie: “Hmmmm… lekker”

Wil jij ook nog Zeeuwse mosselen komen proeven? Dat kan! We toeren nog een hele week door Vlaanderen met onze mosseltruck. Je bent steeds welkom van 12u30 tot 15u:

  • 24 september: Marterlarenplein in Leuven, met chef Guy Vantoortelboomvan restaurant de Kokoon
  • 25 september: Molenpoortplein in Hasselt, met Asparaguus-chef Guus Coppens, winnaar van ‘Mijn Pop-Uprestaurant’

Ben je een grote liefhebber van mosselen en je wil daar wel iets mee sparen? Dan kan je vanaf nu meedoen aan de spaaractie. Download je spaarkaart op www.ikhouvanmosselen.be en verzamel streepjescodes met elk gekocht pak mosselen. Zo spaar je snel voor tal van leuke geschenken.

Smakelijke groeten,

 

 

Het Nederlands Mosselbureau

Meer info: www.mosselbureau.nl www.mosselen.nl

www.facebook.com/mosselenkunnenaltijd

ENKEL VOOR DE PERS:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, Het Nederlands Mosselbureau: cfijnaut@mosselbureau.nl, tel. + 31 (0)6 1993 5009.

Of via RCA pr Yannick Speelmans: yannick.speelmans@rca.be, telefonisch: +32 497 66 08 86