Skip to Content

Hasselaren smullen van 750 porties Zeeuwse mosselen

Guus Coppens en 750 Hasselaren sluiten Nationale Mosselweek goed af

Chef Guus Coppens, bekend als winnaar van het programma ‘Mijn Pop-Uprestaurant’, heeft vanmiddag de Nationale Mosselweek feestelijk afgesloten in Hasselt. Met succes: 750 porties, oftewel 90 kg gratis Zeeuwse mosselen, gingen in 'no-time' de deur uit. Voorbijgangers genoten van een gratis portie Zeeuwse mosselen bereid op Thaise wijze uit de hand van de chef, alsook van mosselen klaargemaakt volgens een Provençaalse bereiding.

Chef Guus Coppens maakte zijn hapje live klaar en deelde het uit aan de verzamelde menigte: “De mossel is een fijn product om mee te variëren. Ze kunnen warm als hoofdgerecht in alle soorten keukens of koud als hapje… Het is leuk om ermee te spelen. Bijna het hele jaar door. Ik ben blij dat mensen ook de bijzondere smaken ervan zo weten te appreciëren’, zegt chef Guus.

En dat was ook te merken aan de Hasselaren, die massaal naar de mosseltruck afzakten om de Zeeuwse mosselen, klaargemaakt op Thaise of Provençaalse wijze, te proeven. In totaal smulden ze 90 kilo mosselen helemaal op. Met één gezamenlijke commentaar: “Hmmmm… lekker!”

Ben je een grote liefhebber van mosselen en je wil daar wel iets mee sparen? Dan kan je vanaf nu meedoen aan de spaaractie. Download je spaarkaart op www.ikhouvanmosselen.be en verzamel streepjescodes met elk gekocht pak mosselen. Zo spaar je snel voor tal van leuke geschenken.

Smakelijke groeten,

 

 

Het Nederlands Mosselbureau

Meer info: www.mosselbureau.nl www.mosselen.nl

www.facebook.com/mosselenkunnenaltijd

ENKEL VOOR DE PERS:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, Het Nederlands Mosselbureau: cfijnaut@mosselbureau.nl, tel. + 31 (0)6 1993 5009.

Of via RCA pr Yannick Speelmans: yannick.speelmans@rca.be, telefonisch: +32497660886