Skip to Content

Hasselaren smullen van 300 porties Zeeuwse mosselen

Giovani Oosters en Hanne Troonbeeckx zetten Nationale Mosselweek goed in

Chef Giovani Oosters en Njam-presentatrice Hanne Troonbeeckx hebben vanmiddag het feestelijke startschot gegeven van de Nationale Mosselweek in Hasselt. Met succes: 300 porties gratis Zeeuwse Mosselen gingen ‘in no time’ de deur uit.

Zowel de warme mosselen met spekjes, worteltjes en olijfjes als Giovani’s inventieve hapje van in citroenjenever gemarineerde mosselen met hazelnoten en spaghetti van courgette vielen heel erg in de smaak. Ook bij Hanne Troonbeeckx, die Giovani gewillig meehielp om zijn hapje live klaar te maken en uit te delen aan de verzamelde menigte. “Dit is echt een verrassend hapje. Superlekker”, zegt ze. “Ga ik zelf ook eens proberen.”

“Dat is je geraden”, grapt Giovani. De chef kookt zelf enorm graag met mosselen. “Het is een fijn product om mee te variëren. Ze kunnen warm als hoofdgerecht in alle soorten keukens of koud als hapje… Het is leuk om ermee te spelen. Bijna het hele jaar door. Op dit moment staan Zeeuwse mosselen bij mij ook op de kaart in mijn restaurant. Als tussengerechtje in mijn maandmenu. Mensen zijn er dol op.”

En dat was ook te merken aan de Hasselaren, die massaal naar onze mosseltruck op het Capucienenplein afzakten om de Zeeuwse mosselen te proeven. Tientallen kilo’s mosselen smulden ze helemaal op. Met één gezamenlijk commentaar: “Hmmmm… lekker!”

Wil jij ook nog Zeeuwse mosselen komen proeven? Dat kan! We toeren nog een hele week door Vlaanderen met onze mosseltruck:

  • 22 september: Capucienenplein in Hasselt, met chef Giovani Oosters en Njam-presentatrice Hanne Troonbeeckx
  • 23 september: Martelarenplein in Leuven, met Kookpunt-chef Peter Van der Staey en Roel Vanderstukken
  • 24 september: Veemarkt in Kortrijk, met chef Gregory Schatteman en presentatrice Lien Willaert
  • 25 september: Woodrow Wilsonplein in Gent, met chef Jan Verhelst en ex-miss België Annelien Coorevits
  • 26 september: Willemdok in Antwerpen, met chef Jo Bussels van Radis Noir en presentatrice Ann Van Elsen

Smakelijke groeten,

Het Nederlands Mosselbureau

Meer info: www.mosselbureau.nl, www.mosselen.nl

facebook.com/mosselenkunnenaltijd

ENKEL VOOR DE PERS:

Meer informatie via RCA pr: yannick.speelmans@rca.be of telefonisch: +32 11 590 595