De kortste dag van het jaar: Verlies geen tijd dankzij 2 snelle, verrassende mosselgerechtjes

Op 22 december is het weer tijd voor de kortste dag – en de langste nacht – van het jaar. Traditioneel geen favoriete datum voor iedereen met heimwee naar de zon, tenzij je de dag opvrolijkt met supersnelle tips om geen tijd te verliezen. Koken bijvoorbeeld, dat hoeft echt geen uren te duren. Zeker niet als je rekent op twee overheerlijke mosselgerechtjes, bedacht door Belgische topchefs. Snel en smakelijk eten, waarna je nog voldoende tijd hebt om van het daglicht te genieten.

25 minuten. Meer tijd heb je niet nodig om een smakelijk gerecht op tafel te brengen én om verrassend uit de hoek te komen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt zijn deze twee seizoensgebonden recepten met mossel als basisingrediënt.

Laat je inspireren door Zeeuwse mosselen met spitskool, veenbessen, mosterd, appel en zeekraal, klaargemaakt volgens het recept van de Vlaamse chef Peter Van der Saey. Of ga aan de slag met het gerecht van de Waalse Demian Zimmer en maak Zeeuwse mosselen met verse paste en wintergroenten klaar.

Wist je dat…

… je mosselen op bijna elk moment van het jaar kan bereiden? En dus zeker niet alleen in de zomer! Van juni tot en met april geniet je van kwalitatieve, verse Zeeuwe mosselen. Combineer ze met tal van ingrediënten voor verrassende combinaties en tover in elk seizoen een passend gerecht op je bord.

Smakelijk!