Skip to Content

België verorbert 2.680 porties Zeeuwse mosselen in 1 week

Nationale mosselweek met smaak afgesloten in Hasselt

1 authentieke foodtruck, 1 topchef, 5 bekende Belgen, 5 steden en 2.680 porties Zeeuwse mosselen. Met die ingrediënten vierde België de nationale mosselweek, dit jaar al voor 5e keer op rij. Het De culinaire rondreis werd vanmiddag feestelijk afgesloten op de Hasseltse Grote Markt. “Of Belgen fan zijn van mosselen? Stapelgek ja!”

Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau de ‘nationale mosselweek’. Het doel? Belgen trakteren met hun favoriete, nationale gerecht en hen tegelijkertijd inspireren de zeevruchten te herontdekken.

Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau: “Belgen zijn al generatielang stapelgek van mosselen, en daar zijn wij als mosselsector enorm fier op, zoals we deze week laten zien. Tegelijk willen we hen nog meer de culinaire mogelijkheden van mosselen laten ontdekken. Zoals de Belgische chef ook dit jaar heeft getoond, moet je het niet te ver gaan zoeken. En aan al die uitgedeelde porties te zien, werd het zeker en vast gesmaakt.”

Om die boodschap kracht bij te zetten, toerde een hele week een mosseltruck door België, waarbij de chefs van Jean Sur Mer het publiek trakteerden op niet-alledaagse bereidingswijzen. De afgelopen vijf dagen was het smullen in achtereenvolgens Leuven, Gent, Nieuwpoort, Namen en Hasselt. Na Saartje Vandendriessche, Sergio, Umesh Vangaver en Sophie Moens was het vandaag de beurt aan Eline De Munck om aan de zijde van Toon De Bock, chef bij foodtruckpionier Jean Sur Mer, mosselen in een nieuw jasje te serveren.

Chef Toon De Bock: “Niets is heerlijker én eerlijker dan verse Zeeuwse mosselen. Tijdens de zomer zag je ze gestoomd in mosselpotten of gegrild op de barbecue, afgelopen week maakten we er streetfood van en binnenkort gaan ze bij koud, nat weer als comfortfood de wok in. En het straffe: je kan de zilte mosselsmaak bijna nooit slecht combineren. Combineer het met je favoriete smaken en je krijgt een gerecht om verliefd op te worden.”

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of bevestiging van uw aanwezigheid graag een seintje:

Sigrid Vanspauwen

Junior communicatieadviseur RCA

sigrid.vanspauwen@rca.be

+32(0)496 046 398

Meer info:

www.mosselbureau.nl

ww.mosselen.nl

www.facebook.com/mosselenkunnenaltijd